Események

Tagyoni megemlékezés 1848-ról.

2015.03.15.

Tagyoni Falunap 2014.

2014.07.26.

Falunap 2010.

2010.07.24-25.

X. FALUNAPI - BÚCSUI ÜNNEPEK TAGYON 2010. JÚLIUS 24-25.

Hagyományainkat ápolva az idei évben is megrendeztük a falunapi, búcsui ünnepünket, immáron a tizedik alkalommal.

Highslide JS Szombat délután két órakor kezdődő programjainkat a Nivegy - völgyi települések ( Szentantalfa, Balatoncsicsó, Szentjakabfa és Tagyon ) közötti kispályás focitornával kezdtük, majd 16 órától az íjász és lövész versenyek is kezdődtek. A gyerekek ügyességi játékokkal, arcfestéssel és Lufi bohóc műsorával szórakozhattak.

Highslide JS Kultúrális programjaink 17 órától indultak a nagyvázsonyi Modern táncosok és a Zánkai Akrobatikus Rock And Roll táncosok fellépésével. Az ifjú tehetségek szórakoztató előadását követően Muzikel slágereket hallottunk Czafit Zsófia és barátai előadásában. A délután zárásaként a Zánkai Magyar Tenger népdalkör adta elő dalcsokrát, mellyel megalapozta az est jó hangulatát. Műsorainkat követően a délutáni sport versenyek eredményhírdetése, majd a díjak átadása következett.

Highslide JS A bográcsban főtt pörkölteket állandó szakácsaink készítették - marhahúsból, vaddisznóból és birkából. A vadat és a birkát a rendezvényre a Dél-Bakonyi Vadásztársaság és Sebestyén Zoltán helyi vállalkozó ajánlotta fel. Hogy a pörköltek finomak voltak, azt a vacsora után üresen kongó bográcsok tanúsították.

Vacsora utáni szórakozásról Mészáros Gyula "házi" zenészünk gondoskodott, a jó hangulatot a Nivegy-völgyi borok is biztosították. A szeles, hideg idő ellenére az utcabálon a vendégek jól érezték magukat, majd meglepetésként éjfél körül a kocsi mélyéből előkerűlt a harmónika, mely kiséretével fergeteges nótaszóval búcsúztattuk X. falunapunkat.

Vasárnap a Magdolnai Búcsú ünnepén a családok vendégül látták szeretteiket - barátaikat, majd délután közösen elmentünk a szentmisére.

Tagyon, 2010.08.18.