Események

Településünk 2020. évi fejlesztései

2021.01.29.

2020 évi fejlesztés településünk életében óriási mérföldkő volt, hiszen ekkora mértékű beruházás és fejlesztés az önkormányzatiság óta még nem volt kis falunkban.

Elnyert támogatási összeg: 52. 610 ezer Forint
Önkormányzati önerő: 4.962 ezer Forint
Össz fejlesztés: 57.572 ezer Forint

Településünk 2020. évi fejlesztéseinek ünnepi átadása

A képviselő testület és a lakosság nevében köszönjük, hogy dr. Kontrát Károly Államtitkár Úr szívügyének tekinti a településünk fejlődését, bízunk a további közös jó együttműködésben.

Továbbá köszönjük az áldozatos munkájukat a Szentantalfai kirendeltség minden munkatársának, Jegyző asszonynak. A pályázatelőkészítés projektmenedzsereknek: Ferenczy Gábor és Henn Zsolt uraknak.
A kivitelezőknek: Via Vomito Kft. Dénes Zoltán úrnak az útfelújítás, gyors és precíz végrehajtásáért; Vektorbau Invest Kft. Sós Attila és Sós Norbert ügyvezetőknek a Főtér és pihenőpark kialakítását.
És nem utolsósorban Németh Balázs főépítész úrnak, aki az előkészítésektől a befejezésig tervezői és műszaki ellenőri tevékenységével segítette a projektek sikeres lebonyolítását.

A pályázatokról szóló részletes összefoglaló letölthető a következő linken:
Pályázati összefoglaló 2020.

Tagyoni megemlékezés 1848-ról.

2015.03.15.

Tagyoni Falunap 2014.

2014.07.26.

Falunap 2010.

2010.07.24-25.

X. FALUNAPI - BÚCSUI ÜNNEPEK TAGYON 2010. JÚLIUS 24-25.

Hagyományainkat ápolva az idei évben is megrendeztük a falunapi, búcsui ünnepünket, immáron a tizedik alkalommal.

Highslide JS Szombat délután két órakor kezdődő programjainkat a Nivegy - völgyi települések ( Szentantalfa, Balatoncsicsó, Szentjakabfa és Tagyon ) közötti kispályás focitornával kezdtük, majd 16 órától az íjász és lövész versenyek is kezdődtek. A gyerekek ügyességi játékokkal, arcfestéssel és Lufi bohóc műsorával szórakozhattak.

Highslide JS Kultúrális programjaink 17 órától indultak a nagyvázsonyi Modern táncosok és a Zánkai Akrobatikus Rock And Roll táncosok fellépésével. Az ifjú tehetségek szórakoztató előadását követően Muzikel slágereket hallottunk Czafit Zsófia és barátai előadásában. A délután zárásaként a Zánkai Magyar Tenger népdalkör adta elő dalcsokrát, mellyel megalapozta az est jó hangulatát. Műsorainkat követően a délutáni sport versenyek eredményhírdetése, majd a díjak átadása következett.

Highslide JS A bográcsban főtt pörkölteket állandó szakácsaink készítették - marhahúsból, vaddisznóból és birkából. A vadat és a birkát a rendezvényre a Dél-Bakonyi Vadásztársaság és Sebestyén Zoltán helyi vállalkozó ajánlotta fel. Hogy a pörköltek finomak voltak, azt a vacsora után üresen kongó bográcsok tanúsították.

Vacsora utáni szórakozásról Mészáros Gyula "házi" zenészünk gondoskodott, a jó hangulatot a Nivegy-völgyi borok is biztosították. A szeles, hideg idő ellenére az utcabálon a vendégek jól érezték magukat, majd meglepetésként éjfél körül a kocsi mélyéből előkerűlt a harmónika, mely kiséretével fergeteges nótaszóval búcsúztattuk X. falunapunkat.

Vasárnap a Magdolnai Búcsú ünnepén a családok vendégül látták szeretteiket - barátaikat, majd délután közösen elmentünk a szentmisére.

Tagyon, 2010.08.18.